Slough Bus Station - Banner

Slough Bus Station

This innovative bus station design provides a landmark building within the transport hub and within the local area. The form of the building derives from the idea of different wavelengths of light inspired by William Herschel’s famous infra-red experiment. The building is clad in aluminum shingles which creates a softly textured metallic surface which will change character with the varying light conditions. Facilities include a café, toilets, comfortable waiting areas and real-time bus timetable.

The new bus station has been built on the site which was previously occupied by Compair House on Wellington Street. Demolition of the old bus station started in September 2009, with construction work on the new bus station starting in 2011 and completed in 2012 as a significant first phase of the Heart of Slough regeneration. Our team acted as project managers for Slough Borough Council and was responsible for the project delivery. We worked closely with ‘First Bus’ as operators and tenants of the completed development.